SEKTÖRE YÖN VERENLER : MUSTAFA ALPAY SEKTÖRE YÖN VERENLER : MUSTAFA ALPAY için yorumlar kapalı 4916

BU HAFTAKİ YAZI DİZİMİZİN KONUĞU: MUSTAFA ALPAY

1966’da Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde doğan Mustafa Alpay, İlk orta Tahsilini Gölbaşında, Lise Tahsilini Malatya Endüstri Meslek Lisesinde tamamladı. .

Endüstriyel Elektronik ve Hukuk Fak. Adalet Bölümünde Ön Lisans okuyan Mustafa ALPAY;

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal bilimler Enstitüsünde Fakültesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminde Yüksek Lisans yaptı.

Mustafa ALPAY’ın iş hayatı gayet ilgin frekanslarla ilerlemektedir.. Mesela günümüz gençlerine örnek olsun diye öne çıkartıyoruz iş hayatına şimdiki gençlerin hayali olan devlet kurumunda başlayan ALPAY gerek kendi potansiyelinin vermiş olduğu baskı gerekse de girişimci ruhu ile konjoktürel olarak piyasada gördüğü ticari potansiyeli hayata taşımak adına kamu görevinden 1996 yılında görevinden istifa ederek serbest çalışma hayatına başlamıştır.

Sadece iş hayatına demir atmak gibi bir düşüncesi olmayan aynı zamanda hayata gerekli olacağını düşündüğü konularda Akademik çalışmalarını da eksik etmeyen ALPAY’ın amacı sadece iş kurup kazanç elde etmek değil girişimcilik ruhunu gençlere de aşılamak gibi bir misyon yüklenmişti.

“Büyük düşünün, Hayal kuramayanlar hedef belirleyemezler gözünüzde büyüttükleriniz sizin hedeflerinizi hayal dahi edemezler” diyerek

  • Sermaye birliği
  • Ortaklık kültürü ve
  • Güven kavramlarını öne çıkartan konferanslar vermekte panel ve seminerlerde de iddialı konuşmalar yapmaktaydı.

AKADEMİK ÇALIŞMALARIM BANA DİNÇ BİR ZİHİN SAĞLAMAKTADIR

Bu iddialarında haksız da değildi.Kurduğu hayallerinde iş ve girişimcilik faaliyeti devam ederken Akademik çalışmalarını aksatmadı.

 Ayrıca ALPAY; Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Sosyal Politika alanında Doktora eğitimini tamamlarken,

Yakın Doğu Üniversitesinde Sosyal Bilimler Enstitüsünde Medya ve İletişim Bölümünde de yeni bir Doktora yaparak “Ülke Kalkınmasında Girişimciliğin Rolü, Devlet Bürokrasisi ile İş Dünyasının İletişim İlişkileri ve Genel Tutumlar”  konulu bir tez çalışması yürütmektedir.

ALPAY bu tezi ile, ülke bürokrasisinin iş dünyasına yaklaşımının bilimsel altyapısı ortaya çıkacaktır. Bazılarının dediği gibi bürokrasi ülke kalkınmasına engel mi veya bürokrasi iş dünyasına projeksiyon mu sağlamaktadır. Tez tamamlandığında ülkeye yeni bir bakış açısı kazandıracaktır, biz de medya olarak sonucunu yayınlamak üzere bekliyoruz.

Mustafa ALPAY; üretim ve iş verimliliği açısından ortaklık kültürünü  “Enerji Sektöründe” başarmıştır. Doğduğu coğrafyaya minnet borcunu ödemek adına doğduğu ilçede ortaklık kültürünü yerleştirerek.  “Güneydoğu Anadolu Bölge hinterlandında LPG-OTOGAZ ve TÜPLÜ sekmentinde” Uzman kadro anlayışının birlikteliğini kurmuş ve oluşturmuş olduğu ekip ile bölgenin ve ülkemizin en geniş fiili ortaklı (57 ortak) yapılanması olan Mavigölgaz A.Ş.’yi 2000 yılında  kurarak bölgede bir ilke imza atmıştır..

KENDİSİ İFADELERİNDE ÖNEMLİ MESAJLAR VERMEKTE:

Bu kuruluşla “en önemli sermayenin Güven ve Kabiliyet” olduğunu, insanların birbirine güvenince neler başarılabileceklerini yeniden ispatladım.

Şirketlerinin ana hedefleri arasında sektörde hem kalite, hem güven, hem de hizmet anlayışlarının üst seviyede olması gerekliliğinin bilinci ile bölgesindeki diğer sektör şirketlerini imrendirecek bir başarı sergileyerek saygın ve güçlü bir yapı oluşturduk.

Bu yapıyı oluştururken de birçok sivil toplum örgütlerinde önemli görevler üstlenmemizi zaman kaybı değil tecrübe transferi anlamında algıladık, kurduğumuz ortaklık temelde Güven esaslıdır, şeffaf bir yönetimle yatırımcı ortaklarımıza birikimlerinin karşılığını almalarıyla da katkı sağlamış olduk ve katkı sağlamaya da devam etmek hedefimizdir.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ BİZİ HERGÜN YENİ BİR HEDEF BELİRLEMEYE TEŞVİK ETMEKTEDİR

Mustafa ALPAY’ın sektörel kaynaklı iş dünyası paydalı önemli görevler üstlendiği STK’lardan bazılarından bahsetmeden geçemeyeceğiz.

1-MÜSİAD / Ankara yönetim krl. üyesi 2011-…ve Enerji Sektör Kurulu Bşk 2017-…

2-TOBB/ Ankara LPG sektör meclisi yönetim krl. üyesi. 2018-…

3-ANADOLU LPG SİAD / yönetim krl. Üyesi- Başkan yardımcısı 2004-…

4-OSTİM ENERJİK / Enerji Kümelenme Derneği Üyesi 2015-…

Bu STK ların bünyesinde kendisinden eksik bulduğu konuları tamamlamaya özen göstererek hem bilgi ve birikimlerini içinde bulunduğu STK’larla paylaşmış hemde bu STK’ların birikimlerinden istifade etmiştir.Kuruluşunu sağladığı firmaların örnek olmasını sağlarken  marka değerlerini de en üst seviyelere taşımıştır.

Mustafa ALPAY; Türkiye’de “Ortaklık Kültür”ünü gördükçe, herkesin birbirinden kaçtığı şu dönemde “Güven Endeksi”nin yükselebileceğini gördükçe ve bu hasletlerin “Sermaye Birliği”ne yansıdığını da gördükçe bu ülkeye hizmet etmenin gururunu taşımaktadırlar.

GİRİŞİMCİ RUHUNDAN HİÇBİR ŞEY KAYBETMEMİŞ

Ülkemiz iş Dünyasında Girişimci ruhu taşıyan ALPAY; Sektörün Duayen isimleri arasında yerini almayı başarmış. Kuruluşunu yaptığı Firmalarının yönetiminde, yer almasının dışında faaliyetlerine süratle devam etmektedir.

Mavigölgaz A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alpay’ a Firmaları hakkında şu ifadelerde bulundu;

  AllWorld girişimciler zirvesinde en hızlı büyüyen 25 marka arasında yer alan Mavigölgaz

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, All World Network ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde gerçekleştirilen Türkiye 25 yarışmasında Şirketinizin, küresel krizin Türkiye ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerine rağmen, 2008 – 2010 döneminde sergilediği başarılı performanstan dolayı sizleri yürekten kutlamak isterim.” Diyen sayın Rıfat HİSARCIKOĞLU ‘nun İfadelerinden de anlaşılacağı üzere,

Firmamız da, Sermaye birliğinin en önemli örneği olan şirketimiz, markaya verdiği değerin karşılığını almaya başladı.

Sayın ALPAY: sözlerinin devamında; Büyük başarıların arkasında, girişimcilerin yaratıcılığı ve cesareti ile yetenekleri var. Ancak girişimcilerin başarılı olabilmesi için birtakım şartların da mevcut olması gerekir.

Netice itibari ile Türkiye’nin kalkınmasını bizler ve bizim gibi diğer Sektöre Yön veren Firmalar sağlayacaktır.. Benim Sektörümüze mesajım; Birlikte, kalıcı ve tutarlı adımlar atmak.

MUSTAFA ALPAYDAN GİRİŞİMCİLERE NASİHATLER

Girişimcilere nasihatlerde bulunan Mustafa Alpay, gençlerin hedefinde devlet memurluğuna hevesin ilk etapta normal olduğunu ancak zaman ilerledikçe girişimci ruh taşıyan gençlerin burada verimsizleşeceğini belirtti eğer gençler risk almaya yatkınlarsa özel sektörde hedef belirlemelidir, belki ilk işinde veya ilk üç dört işinde hedef ıskalamış olabilirler bu durumda kendilerini başarısız olarak değerlendirmemelerini söyledi. Ailelere ve çevreye de çağrıda bulunan ALPAY; girişimci gençlerin aile ve akraba dost çevrelerinin de bu ıskalamaları başarısızlık olarak değerlendirmemelerini söyledi. Yine ailelere önemli bir çağrıda bulunan ALPAY, kendi çocuğumuzu bir başkasıyla kıyaslama hatasına düşmeyelim her çocuğun dünyası farklıdır, başarıya sadece para endeksli değer vermeyelim başarı hazzı para ile ölçülemez dedi.  Alpay gençlere bu ıskalamalardan yılmayın korkmayın sonraki girişim çabalarının fiili tecrübesi bu ıskalamalar olacaktır. Ayrıca siviltoplum örgütlerine de uzak kalmayalım diye öğütlüyorum dedi ve kendi üyesi olduğu bazı STK ların listesini açıkladı.

Mustafa ALPAY ‘ ın sektördeki üyesi olduğu STK’lar.

1-MÜSİAD / Ankara yönetim krl. üyesi 2011-…ve Enerji Sektör Kurulu Bşk 2017-…

2-TOBB/ Ankara LPG sektör meclisi yönetim krl. üyesi. 2018-…

3-ANADOLU LPG SİAD / yönetim krl. Üyesi- Başkan yardımcısı 2004-…

4-AYBÜMDER / Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı 2014-…

5-OSTİM ENERJİK / Enerji Kümelenme Derneği Üyesi 2015-…

6-İNHAKDER / İnsan Hak ve Onurunu Koruma Derneği Kurucu Bşk. 2003-… ve halen Üyesi

7-BAKİDER / Balkan Kültürleri İttifakı Derneği  onursal üyesi 2017-…

8-Gölbaşı- Adıyaman /Üniversiteliler dayanışma ve yardımlaşma derneği 2002-…

Mustafa ALPAY hiçbir eğitim ömür boyu sizi ileriye taşıyamaz sürekli kendimizi yenilemeliyiz diyerek eğitimin canlı bir organizma gibi sürekli yenilendiğini Dünyadan, içinde yaşadığımız toplumdan, faaliyet yürüttüğümüz iş dünyasından uzak kalmamak için sürekli kendimizi yenilemeliyiz dedi.

Kitap okumanın da önemine vurgu yapan Alpay, dünya bilgi ile ayaktadır sosyoloji ve felsefe den kopmamak üzere her türden kitapları okumkta yarar olduğunu kitap okumanın aynı zamanda kendimizi ifade etmenin en kolay ve etkili bir yolu olduğunu söyledi.Mustafa ALPAY, Bu yoğun tempo içerisinde hem Sivil Toplum Kuruluşlarında görev almış, hem de Akademik faaliyetini yürütmektedir. Ayrıca yine gençlere örnek olması amacıyla bir İş insanı olmasının yanı sıra ben gemimi kurtardım demeden sürekli kendisinde gördüğü eksiklikleri eğitime olan ilgisi ile tamamlamaya çalışmaktadır. Onca yoğun temposu arasında özverili çalışmalarına sertifikalı eğitimlerle de değer katmaya devam etmektedir. Bazı eğitimleri aşağıda belirtmekte yine gençlere örnek olması açısından bir beis görmedik.

Sertifika ve Eğitimler

  • ALL WORLD NETWORK-TEPAV Sertifikalı eğitimi / Turkey Fast Growth 25
  • MÜSİAD Sertifikalı eğitimi / Ortak İdeallerde Buluşma Etkinliği
  • Siyaset Akademisi Sertifikalı eğitimi / 1. Eğitim Semineri 2002
  • Siyaset Akademisi Sertifikalı eğitimi / Genel Siyaset Programı
  • Siyaset Akademisi Sertifikalı eğitimi /Yerel Yönetimler Programı
  • SETA Ankara 2015 Sertifikalı eğitimi / Türkiye Ekonomi Politikası
  • SETA Ankara 2017 Sertifikalı eğitimi / Türkiye Ekonomisi ve Enerji Politikaları
  • Gaziantep Ticaret Odası Sertifikalı eğitimi / Temel Dış Ticaret
  • Ankara Kalkınma Ajansı Sertifikalı eğitimi / e-Ticaret Eğitimi

Evli ve 2 çocuk Babası olan Mustafa ALPAY Günümüzde halen Mavigölgaz Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam etmektedir.

Enerji petrol medya ailesi olarak; Sayın Mustafa ALPAY’ a

Enerji Sektörü başta olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşlarında ki sayısız görev ve üstün hizmetlerinden dolayı, Ülkesine olan sevgisi, Yardımsever kişiliği, Ülkemiz enerji sektöründe yeni oluşum Bayilikler ve kazandırdığı değerler ile istihdama öncülük sağlaması,  ayrıca Girişimci Ruhu ile özelikle Türkiye coğrafyasına kazandırılan iş alanları ile aktif ve bir o kadar da değerli iş adamıdır.

 Kendisine başarı ve enerji dolu yarınlar dileriz.

Saygılarımla

Levent KANDEMİR

Genel Koordinatör.

 

 

Önceki HaberSonraki Haber

SHELL GLOBAL HELPLINE ; DONNY CHİNG SHELL GLOBAL HELPLINE ; DONNY CHİNG için yorumlar kapalı 13575

Sayın DONNY CHİNG bilginize ;

Türkiye deki Bazı Yöneticiler SHELL.’DEKİ Konumlarını ve yetkilerini Kötüye kullanarak Gözlerine kestirdikleri bayilere Tuzak kurarak benzin istasyonunu ele geçirmek için her türlü kumpası kuruyorlar. Bayinin Benzin istasyonunu GASP ediyorlar.

Shell Türkiye  Başkanı Ahmet erdem yaşanan bu olayları görmemezlikten geliyor.

AHMET ERDEM’E – HİÇ GÜVENMİYORUZ …

Bu olayları  araştırın  bizde  bu konuda  her türlü desteği vermeye hazırız  

Mağdur Shell&Turcas bayileri Dayanışma Platformu

SHELL GLOBAL HELPLINE ; Ben van Beurden SHELL GLOBAL HELPLINE ; Ben van Beurden için yorumlar kapalı 27860

Sayın  Ben van Beurden bilginize ;

Türkiye deki Bazı Yöneticiler SHELL.’DEKİ Konumlarını ve yetkilerini Kötüye kullanarak Gözlerine kestirdikleri bayilere Tuzak kurarak benzin istasyonunu ele geçirmek için her türlü kumpası kuruyorlar. Bayinin Benzin istasyonunu GASP ediyorlar.

Shell Türkiye  Başkanı Ahmet erdem yaşanan bu olayları görmemezlikten geliyor.

AHMET ERDEM’E – HİÇ GÜVENMİYORUZ …

Bu olayları  araştırın  bizde  bu konuda  her türlü desteği vermeye hazırız  

Mağdur Shell&Turcas bayileri Dayanışma Platformu

,